pH ORP EC O2 handmeters

Het gebruik van bijvoorbeeld een pH- of geleidbaarheid- handmeter is in de waterbehandelingswereld erg handig. Even met de pH elektrode in het water en direct een uitlezing. Er zijn wel enige spelregels. Elke elektrode moet goed onderhouden worden en moet na gebruik afgespoeld worden en bij pH sensoren, opgeslagen worden in een speciale bewaarvloeistof. (Gebruik hiervoor nooit demiwater! Het beschadigd de elektrode onherstelbaar.) Verder moet elektrodes van tijd tot tijd geijkt of gekalibreerd worden. Hiervoor bestaan speciale buffers of controle vloeistoffen.

Lovibond heeft diverse pH meters in het programma. Van eenvoudige pH testers tot professionele pH meters waar diverse elektroden op aangesloten kunnen worden. Ook voor het meten van de geleidbaarheid of redox waarde maakt Lovibond eenvoudige en uitgebreide meters.

Pro Water heeft de meeste buffers voor pH, redox of geleidbaarheid en reserve elektroden op voorraad. Bestellingen voor 12 uur ’s middags, worden in principe dezelfde dag uitgeleverd. Hiermee is een snelle levering gewaarborgd en is de klant altijd verzekerd van frisse buffers en nieuwe actieve elektroden.