Go to About Pro Water

LuminUltra Legionella webinar, donderdag 9 september om 13:00 uur

Zie voor info en registratie:
https://www.luminultra.com/resource/legionella-qpcr-testing-webinar/

Voor een kort overzicht en links naar verdere lectuur, zie de legionellapagina op de LuminUltra website: https://www.luminultra.com/legionella-testing/

LuminUltra biedt een tweeledige aanpak
1. ATP (DSA en QGA) voor een snelle screening van alle micro-organismen. Toont in 3 minuten waar hotspots zijn, d.w.z. risico’s voor legionella, zodat besmette gebieden snel kunnen worden gereinigd en opnieuw getest. Legionella kan zich niet zelfstandig vermenigvuldigen, maar heeft altijd een biofilm van algemene microben nodig.

2. GeneCount qPCR om Legionella specifiek te identificeren en te kwantificeren. Kan op zichzelf worden gebruikt, of als aanvulling op de ATP-screeningtest. Meet de hoeveelheid Legionella in genomische eenheden/mL (GU/mL) in 2-4 uur ter plaatse.

Voorbeeld:
Besmette douches kunnen onmiddellijk buiten gebruik worden gesteld en ziekte voorkomen.
Ze kunnen dan worden schoongemaakt en opnieuw worden getest - en weer in gebruik worden genomen, allemaal op dezelfde dag.
Een laboratoriumtest op legionella duurt minimaal 48 uur, en tijdens de wachttijd moeten de douches buiten gebruik worden gesteld, of lopen patiënten gevaar.

Toepassingen
Warm- en koudwatercircuits in gebouwen - hotels, ziekenhuizen, bejaardentehuizen, luchthavens enz. Vooral nuttig na een periode van afsluiting.
Warm- en koudwatercircuits aan boord van b.v. cruiseschepen, koopvaardijschepen, olieplatforms enz.
Koelsystemen - industriële koeltorens, grote gebouwencomplexen
Industrieel proceswater

Doelgroepen
Legionella-dienstverleners
Onderhoudsbedrijven van gebouwen
Bedrijven die watersystemen reinigen
Leveranciers van biociden

Let op!
qPCR is (nog) geen gereguleerde methode en er zijn geen EU-brede actiewaarden voor qPCR resultaten.
qPCR is een operationeel hulpmiddel met het voordeel van snelle resultaten op locatie.
Het geeft de dienstverlener een voorsprong, hij kan er zeker van zijn dat er geen risico is voor de bewoners van de gebouwen waarvoor hij verantwoordelijk is, of risico voor legionella-uitbraken in de buurten rond zijn koeltorens. Geen enkele andere methode kan dit in het veld nauwkeurig doen.

 

bestellen

Bestellen

074-2915150
Offerte

Offerte

074-2915150