LAQUAtwin

Nitraat meter onderzoek

Het belang van snel en nauwkeurig Nitraat meten

Het meten van nitraat in proces- en oppervlaktewater is van belang om de kwaliteit te kunnen monitoren. Hoge concentraties nitraat kunnen leiden tot problemen zoals overmatige algengroei, zuurstoftekort en aantasting van biodiversiteit in oppervlaktewater. Door snel en nauwkeurig het nitraatgehalte te meten, kunnen vlot eventuele lekkages of calamiteiten worden opgespoord. Maar welke methode is hiervoor geschikt en is prijstechnisch ook nog interessant?


csm_Product_image_NO3-11C_NO3-11S_NO3-11_29c1f2728c knip2

Met deze vraag is een projectteam aan de slag gegaan, die 11 meetinstrumenten hebben getest (3 verschillende meetprincipes). Maar één van deze meters heeft de eerste testronde doorstaan op prijs, nauwkeurigheid, meetbereik en gebruiksgemak: de LAQUAtwin NO3-11.

De komende maanden zal de LAQUAtwin door telers in de praktijk worden getest. Het doel hiervan is om te bepalen of de meter voldoende nauwkeurig is in de praktijksituatie, maar ook of deze meters snel en eenvoudig bruikbaar zijn voor telers.

Zeer verrast en blij zijn wij met deze mooie publicatie in de Glastuinbouw Waterproof! Dit omdat Pro Water BV dealer is van de LAQUAtwin ION selectieve pocket meters. Wij zijn erg benieuwd naar de resultaten van de praktijktesten, en houden het onderzoek nauwlettend in de gaten.